24 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

Щороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Тому у цей день значну увагу світової спільноти привертають до критичних завдань для досягнення глобальних цілей Стратегії боротьби з туберкульозом. Експерти впевнені у тому, що програмний та комплексний підхід до реалізації цієї мети забезпечить виявлення осіб з найвищим ризиком захворювання, тестування на інфекцію та ефективність профілактичних заходів.

У рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом у Кременчуцькому медичному фаховому коледжі імені В.І. Литвиненка проведено студентську онлайн-конференцію «Як не втратити час? Сучасний погляд на проблеми фтізіатрії» за участю здобувачів освіти третіх і четвертих курсів відділення за спеціалізацією «Лікувальна справа». З доповідями виступили студенти: Малик А., Зикович Н., Білецька Н., Гасан А., Насиров Т., Дніпровська І. Організатор заходу: І.Ю. Чечель.

На конференції розглянули питання профілактики туберкульозу та ролі фельдшера в ранній діагностиці захворювань. Зокрема приділили увагу специфічній профілактиці, хіміопрофілактиці, санітарній та соціальній профілактиці туберкульозу. Доповідачами було акцентовано увагу на тому, що профілактику туберкульозу потрібно здійснювати комплексно, у тому числі разом з іншими протитуберкульозними заходами.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 голосів
Рейтинг статті
Subscribe
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі