Всесвітній день психічного (ментального) здоров’я

Всесвітній день психічного здоров’я або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Цей день покликаний звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини, обізнаністю про профілактику ментальних розладів, способи турботи про ментальне здоровʼя та для підтримки людей з подібними захворюваннями. Основна мета цього Дня – скоротити поширеність захворювань, пов’язаних з психічними розладами.

Психічне (ментальне) здоров’я – це стан психічного благополуччя, яке дозволяє людям справлятися з життєвими стресами, реалізовувати свої здібності, навчатися й працювати, а також робити внесок у життя суспільства.

Окрім того, Всесвітній день ментального здоров’я спрямований на підтримку людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами.

02 жовтня 2024 р. на базі навчальних кімтат Кременчуцької міської лікарні імені О.Т. Богаєвського пройли заходи в рамках Всесвітнього дня психічного здоров’я за участю здобувачів освіти, які відвідують громадський університет «Вчись бути здоровим!». Проведений брейн-ринг серед студентів груп відділення за спеціалізацією «Лікувальна справа» з проблем щитоподібної залози, гормони якої регулюють ріст та розумовий розвиток людини. Представлена презентація страв з морепродуктів, які містять вітаміни, мінерали необхідні для створення гарного настрою та підвищення стресостійкості.

Організатори заходів: Чечель І.Ю., викладач терапії, куратор громадського університету «Вчись бути здоровим!»; Манаєнкова О.Д., викладач неврології та психіатрії.

Психічне здоров’я – основне право людини!

Дбаймо про психічне здоров’я!

Print Friendly, PDF & Email
0 0 голосів
Рейтинг статті
Subscribe
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі