Місячник боротьби з туберкульозом

Туберкульоз – історія, факти і перспективи (PowerPoint)

Наразі туберкульоз залишається серйозною проблемою та викликом для громадського здоров᾽я. Такі фактори, як висока захворюваність на туберкульоз, поява нових форм захворювання, підвищення мобільності населення сприяли тому, що туберкульоз набув масштабів надзвичайної ситуації. Це потребує розробки та впровадження ефективних заходів протидії туберкульозу як на рівні системи охорони здоров’я, так і в суспільстві в цілому, а також підвищення відповідальності кожного громадянина за своє здоров’я.

З метою активізації суспільної діяльності щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на туберкульоз в Україні з 01 березня по 01 квітня 2021 р. проходить місячник боротьби з туберкульозом, присвячений Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз.

У рамках місячника у Кременчуцькому медичному фаховому коледжі імені В.І. Литвиненка проведені: майстер-клас «Невідкладні стани в паліативній медицини» та студентська науково-практична конференція «Туберкульоз – актуальна проблема сучасності». Студенти 4 курсів відділень за спеціалізацією «Лікувальна справа» та «Сестринська справа» презентували проекти з актуальних питань фтизіатрії та ко-інфекції, відпрацьовували практичні навички з екстреної допомоги, соціальної медицини та неврології, захищали санітарні бюлетені. Організатор І.Ю.Чечель.

Проведена година спілкування «Туберкульоз: історія, факти, перспективи» в академічній групі 3 курсу відділення за спеціалізацією «Сестринська справа» під керівництвом куратора групи – Т.В. Середи. Студенти мали змогу ознайомитися з основними шляхами поширення туберкульозної інфекції, значенням ведення здорового способу життя у зміцненні імунітету та профілактиці інфекційних хвороб.

Кожен громадянин України повинен знати, що його здоров’я залежить від усвідомленого відношення до ведення здорового способу життя та зміцнення імунітету. Держава робить все належне, щоб гарантувати кваліфіковану медичну допомогу та захистити здоров’я нації.

На базі навчальних кімнат Кременчуцької міської лікарні імені О.Т. Богаєвського відбулась студентська наукова конференція «Актуальні питання фтизіатрії в діяльності ПМСД».

Студентами ІІІ та ІV курсів відділення за спеціалізацією «Сестринська справа»  презентували науково-пошукові інтегровані проекти з питань історії розвитку вчення про туберкульоз, ранньої діагностики, сучасних методів обстеження, лікування та профілактики захворювання. Автори кращих наукових проектів отримали заохочення. Наукові керівники: В.В, Соляник, О.Д. Манаєнкова, І.Ю.Чечель.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 голосів
Рейтинг статті
Subscribe
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі