Всесвітній день імунітету

Щорічно 01 березня, за ініціативи ВООЗ, відзначається Всесвітній день імунітету. Цей день відзначається з метою привернення суспільної уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, залучення суспільства до створення умов для збереження і зміцнення імунітету. Велика робота в цьому напрямку ведеться з імунізації – створенню штучного імунітету.

Початок весни – чи не найгірша для імунітету пора року, адже він виснажений боротьбою з зимовими вірусами та інфекціями, а також авітамінозом.

Вірними помічниками імунітету є:

  • Здоровий спосіб життя, достатній сон, свіже повітря, рух, загартовування.
  • Збалансоване раціональне харчування з обов’язковим вмістом сирих овочів, фруктів і ягід, які містять «живі» субстанції, необхідні для функціонування імунної системи. Зокрема, корисними є свіжі соки з моркви, журавлини, буряка, яблук, які потрібно вживати з рослинною олією для засвоєння жиророзчинних вітамінів. У харчовому раціоні повинні бути молочні продукти, м’ясо, риба, бобові, горіхи, продукти бджільництва та незамінні джерела фітонцидів – зелень, цибуля, часник, які сприяють очищенню організму від мікробів.
  • Ендорфіни – позитивні емоції, сміх, приємні враження, любов до людей.

Але за допомогою до імуномодуляторів, навіть рослинного походження, слід звертатися лише за рекомендацією лікаря.

Учасники громадського університету «Учись бути здоровим!» Кременчуцького медичного фахового коледжу імені В.І. Литвиненка рекомендують до перегляду тематичний відеофільм і бажають усім міцного здоров’я. Науковий керівник – І.Ю.Чечель.

ВИДЕО

Print Friendly, PDF & Email
0 0 голосів
Рейтинг статті
Subscribe
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі